Legalább tizenöt halottja van egy brutális börtönlázadásnak

Legalább 15-en meghaltak és húszan megsebesültek az ecuadori a Latacunga városhoz közeli börtönben, ahol lőfegyverekkel és késekkel estek egymásnak az elítéltek hétfőn - közölte a helyi hatóság.

2022. október 4., 06:48

Szerző:

Az összetűzést a rendőrség a helyi és a nemzetközi kábítószer-kereskedő bandák számlájára írja, melyek hatalmi harcai a dél-amerikai ország börtöneit többször változtatták gyilkosságok helyszíneivé.

A Quiótól 80 kilométerre lévő Latacunga börtönében kitört összetűzés halottainak számát megerősítette az ecuadori büntetésvégrehajtási szolgálat is. A rendőrök tovább kutatnak holttestek után az intézmény épületeiben.

A közösségi médiában megosztott videókon lövéseket és elítéltek kiáltásait hallani.

Tavaly az országban több mint 316 rabot öltek meg a büntetésvégrehajtási szolgálat adatai alapján. A legsúlyosabb vérengzés a guayaquili Litoral börtönben történt, ennek 125 áldozata volt.

Az ecuadori börtönökben mintegy 30 ezer embernek lenne helye, a múlt hónapban ezzel szemben körülbelül 35 ezer elítéltet tartottak fogva bennük.

(Kiemelt kép: A Latacunga börtönben kitört lázadásról készült videó képkivágása.)

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.