Beoltották Joe Bident

Joe Biden amerikai elnök kedd délután megkapta a koronavírus elleni frissített védőoltást.

2022. október 26., 08:38

Szerző:

„Ez a vírus folyamatosan változik” – mondta Joe Biden a Fehér Ház nyugati szárnyánál lévő irodaépületben, az Eisenhower Executive Office Buildingben.

„Új változatok jelentek meg az Egyesült Államokban és szerte a világon” – tette hozzá.

„A régebbi vakcina vagy a korábbi koronavírus-fertőzés nem nyújt maximális védelmet”

– hangsúlyozta az amerikai elnök.

A Fehér Ház szerint eddig több mint 20 millió amerikai kapta meg a frissített Covid-19 elleni vakcinát.

„Nem elegendően kapták meg” – vélekedett a politikus. „Egyre hidegebb lesz az időjárás. Az emberek több időt töltenek majd zárt térben. Az olyan fertőző betegségek, mint a koronavírus, sokkal könnyebben fognak terjedni” – magyarázta Biden.

A baltimore-i Johns Hopkins Egyetem adatai szerint az Egyesült Államokban 97 millió Covid-19-es megbetegedést és több mint 1 millió halálesetet jelentettek.

Az országban még mindig naponta mintegy 400 ember hal meg a vírus miatt. Biden szerint ezen a télen ez a szám valószínűleg emelkedni fog.

(Fotó: Brendan SMIALOWSKI / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.