Bemutatott egy nőnek a francia elnökjelölt, véget érhet a politikai karrierje

A miniszter később arra kérte a fiatalokat, hogy ne ismételjék meg az obszcén gesztust.

2021. november 28., 17:21

Szerző:

Lencsevégre kapták a francia szélsőjobboldali Eric Zemmourt, amikor bemutatott egy idős hölgynek autójából – írta az orosz RT. Zemmour az egyik lehetséges elnökjelölt a francia választáson.

Zemmour körútja részeként Marseille-be utazott pénteken, ahol egy csoport tiltakozóval is találkozott. A tömegből többen gúnyolódtak és kiabáltak vele. Másnap egy nő odament Zemmour autójához a városháza előtt, és bemutatott neki. A lehetséges elnökjelölt ekkor letekerte az ablakot és viszonozta a nő gesztusát, amit az AFP fotósa le is fotózott.

TOPSHOT-COMBO-FRANCE-POLITICS-DEMO

Az AFP információi szerint Zemmour a gesztus mellé elmondta, hogy a középső ujja arra van, hogy „mélyre kerüljön”. Clement Beaune, a francia európai ügyek minisztere az LCI tévécsatornának azt mondta, hogy ez a „párbeszéd” megmutatta Zemmour „igazi arcát”. A miniszter később arra kérte a fiatalokat, hogy ne ismételjék meg az obszcén gesztust.

(Képek forrása: Nicolas TUCAT / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.