Bécsben már elektromos teherbiciklit is lehet választani halottaskocsinak

Egy bécsi temetkezési vállalkozás környezetbarát megoldásokat kezdett alkalmazni. Először jött a banánlevélből készült koporsó és urna, most pedig az elektromos halottasbicikli.

2021. június 15., 20:56

Szerző:

Bécsben egyre több embernek fontos a környezetvédelem és az autók jelenlétének csökkentése az utakon. Az egyik osztrák temetkezési vállalkozás erre az igényre reflektálva júniusban elektromos teherbiciklivel bővítette járműkínálatát az utolsó útra – közölte a cég.

A türkiz színű jármű nevére várják a javaslatokat. A győztes név különleges helyre kerül majd a kerékpáron, a nyertes nevében pedig száz eurót adományoznak egy civil szervezetnek, amelyet a győztes névadó választhat ki három javaslat közül.

Az urnát a jármű elején rögzítik, így viszik a halottat utolsó útjára. Ha valaki szeretne, előtte még elbiciklizhet elhunyt szerettével annak kedvenc helyére, vagy tehet vele egy kört a környéken. Így a hozzátartozóknak lehetősége nyílik arra, hogy meghitt, nyugodt körülmények között töltsenek el még egy kis időt szerettükkel.

A természetvédelemnek elkötelezett bécsi temetkezési vállalkozás korábban bio-, illetve fair trade koporsóival és urnáival hívta fel magára a figyelmet. Hagyományos fakoporsók mellett ugyanis banánlevélből, vad ananászbólés bambuszból készült koporsók és urnák is szerepelnek kínálatában. Az alapanyagok mind fenntartható gazdálkodásból származnak, vagy bio-gazdaságok melléktermékeit hasznosítják.

(Kiemelt kép: bestattung-memoria.at)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.