Azonnali Windows-frissítést javasol a Microsoft egy újabb sebezhetőség miatt

Súlyos veszélynek vannak kitéve a felhasználók adatai egy nyomtatókkal kapcsolatos programozási hiba miatt.

2021. július 7., 20:05

Szerző:

A Microsoft arra figyelmeztetett, hogy a biztonsági rést kihasználó hackerek programokat telepíthetnek, megtekinthetik és törölhetik az adatokat, vagy akár új felhasználói fiókokat hozhatnak létre teljes felhasználói jogokkal – írja a CNN. Ezek a lehetőségek elegendő ellenőrzést biztosítanak a hackereknek, hogy komoly károkat okozzanak.

A PrintNightmare néven ismert biztonsági hiba a Windows Print Spooler szolgáltatást érinti. A Sangfor kiberbiztonsági vállalat kutatói véletlenül adták ki, hogyan lehet kihasználni ezt a hibát. A kutatók május végén tweeteltek, hogy találtak sebezhetőségeket a Print Spoolerben, amely lehetővé teszi több felhasználó számára a nyomtató elérését. A tévedésből közzétett információt később törölték, de akkor már késő volt.

A Microsoft minden Windows-felhasználót arra kér, hogy frissítse az operációs rendszerét. A Windows 10-en kívül a Windows 7-et használók is ki vannak téve az említett biztonsági kockázatnak.

(Kiemelt kép: 2021. május 6-i kép a Microsoft amerikai számítástechnikai cég New York-i épületéről. Mark Lennihan / MTI/AP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.