Az ukrán kormányfő megregulázza a háború elől menekülőket

A bejelentés szerint elveszik az állami támogatásokat azoktól az ukrán állampolgároktól, akik külföldre távoztak a hadiállapot idején.

2022. június 28., 11:06

Szerző:

Az ukrán kormányfő bejelentette, hogy elveszik az állami támogatásokat azoktól az ukrán állampolgároktól, akik külföldre távoztak a hadiállapot idején, írja a hvylya.net nyomán a Kárpáthír.  

Denisz Smihal kormányfő a Miniszteri Kabinet ülésén jelentette be, hogy a hadiállapot idején külföldre távozott ukrán állampolgárok elveszítik a szociális juttatásokra való jogukat. Módosították egyebek között a munkanélküli segély odaítélésének feltételeit.

Smihal szerint mostantól nem lehet hivatalosan munkanélküli, és így segélyt sem kaphat az, aki a hadiállapot idején 30 napnál több időt tölt külföldön.

(Kiemelt kép: Ukrán menekültek pihennek a prágai kongresszusi központban lévő regionális segélyközpontban a csehországi Prágában 2022. március 7-én. fotó: Michal Cizek / AFP)

2022. augusztus 12., 21:34

Egy családi vitát követően lövöldözni kezdett egy férfi Montenegróban, és tizenegy embert megölt, majd tűzharcba keveredett a rendőrökkel, akik agyonlőtték – jelentette a montenegrói állami televízió pénteken a helyi rendőrségre hivatkozva.