Az ukrán hírszerzés szerint nem biztos, hogy Prigozsin halott

Az ukrán katonai hírszerzés helyettes vezetője szerint még várni kell a Jevgenyij Prigozsin haláláról szóló hírek megerősítésével. 

2023. szeptember 9., 17:45

Szerző:

Vadim Szkibickij, az ukrán hírszerzés helyettes vezetője szerint Oroszországban nehéz megérteni a dolgokat – szemlézi az Ukrajinszka Pravda tudósítását a 24.hu. Szkibickij azt mondta, Prigozsinnal korábban már történt egy állítólagos repülőgép-baleset, mégis életben maradt. Szerinte még várni kell az információ megerősítésére. 

Ez azért is érdekes, mert a nyilvánosságban Ukrajna részéről eddig nem merült fel kétely azzal kapcsolatban, hogy Prigozsin valóban életét vesztette. Korábban Volodimir Zelenszkij elnök is úgy fogalmazott, hogy Putyin gyengeségből ölette meg Prigozsint. Korábbi hírek szerint Prigozsin júniusban egynapos lázadást indított az orosz hadvezetés ellen, a múlt hónapban mindmáig feltáratlan repülőgép-szerencsétlenségben halt meg a Wagner legmagasabb rangú vezetőivel együtt.

(Kiemelt képünk illusztráció: Jevgenyij Prigozsin Wagner-vezér egy temetőbe látogat, ahol katonáinak sírjai vannak egy ismeretlen helyen. Fotó: @grey_zone Telegram-csatorna)