Az oroszok rakétatamádasa miatt Lviv harmadában nincs áram

Kedden egy létfontosságú objektumot ért orosz rakétatámadás következtében a nyugat-ukrajnai Lviv egy része áram nélkül maradt - közölte Andrij Szadovij, a város polgármestere.

2022. október 11., 13:28

Szerző:

A Reuters hírügynökség egy helyi szemtanúra hivatkozva arról számolt be, hogy helyi idő szerint délben (09:00 GMT) három robbanás volt hallható a Lviv-ben. A polgármester saját Telegram csatornáján számolt be arról, hogy a rakétatámadás következtében Lviv 30 százaléka áram nélkül maradt, hozzátéve, hogy a város két kerületében a vízellátás is szünetel.

Az orosz rakétatámadások Lemberg térségében is megrongálták az áramellátó hálózatot. Jevhenyij Jenin ukrán belügyminiszter-helyettes szerint kedd reggel még mindig nem volt áram a régió néhány településén.

Bosszút állnak az oroszok

Az eddigi összesítések alapján tizenkilencen meghaltak és 105-en megsebesültek az Ukrajnára mért tömeges orosz légicsapásokban hétfőn, közölték a helyi hatóságok a Telegramon kedden. A hétfői légitámadás volt a legkiterjedtebb az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta. A rakéta- és dróntámadások lakott területeket és polgári infrastruktúrát értek. A légicsapásokat az ENSZ és számos ország elítélte. 

(Kiemelt kép: Füst száll fel egy ortodox templom felett a nyugat-ukrajnai Lviv városában orosz rakétacsapás után 2022. október 10-én. Fotó: Jurij Djacsin / AFP)