Folytatódik az orosz terrorbombázás: sok a civil halott és sebesült

Az eddigi összesítések alapján tizenkilencen meghaltak és 105-en megsebesültek az Ukrajnára mért tömeges orosz légicsapásokban hétfőn, közölték a helyi hatóságok a Telegramon kedden

2022. október 11., 09:24

Szerző:

A hétfői légitámadás volt a legkiterjedtebb az ukrajnai háború február 24-i kezdete óta.  A rakéta- és dróntámadások lakott területeket és polgári infrastruktúrát értek. A légicsapásokat az ENSZ és számos ország elítélte.

(Kiemelt képünk illusztráció: Füst gomolyog a kijevi Retroville bevásárlóközpont és lakónegyed elleni orosz támadás után 2022. március 21-én. Legalább hat ember meghalt az ukrán fővárosban, Kijevben egy bevásárlóközpontot ért éjszakai robbantásban - közölte az AFP újságírója, a mentők további áldozatok után fésülik át a roncsokat. Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)

19:01

A büntetőtörvénykönyv előírásainak többrendbeli megsértésére és alapvető hiányosságokra hivatkozva megszűntette a szlovák legfelsőbb ügyészség a Robert Fico volt kormányfő és három társa ellen idén tavasszal bűnszövetkezet létrehozása és más vádakkal indított eljárást – közölte kedden a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség a legfelsőbb ügyészség bejelentésére hivatkozva.

18:37

Oroszország örökre elveszítette legnagyobb energiavásárló ügyfelét, Európát – szögezte le Fatih Birol, a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA) török származású ügyvezető igazgatója egy keddi energetikai konferencián.