Az oroszok elfoglalták az Azovsztalt

Az orosz védelmi minisztérium bejelentette, hogy teljesen ellenőrzésük alá vonták a mariupoli Azovsztal acélművet. 

2022. május 21., 07:19

Szerző:

„Az Azovsztal acélmű teljes területét, ahol április 21 óta ukrán katonák és a náci Azov csoport fegyveresei húzták meg magukat, felszabadítottuk” – közölte az orosz védelmi minisztérium a Telegram csatornáján. Május 16. óta 2439 védő tette le a fegyvert és adta meg magát az orosz csapatoknak. A katonák utolsó, 531 főt számláló csoportja pénteken kapitulált – írja a HVG

A művelet befejezését Szergej Sojgu hadseregtábornok és védelmi miniszter jelentette be Vlagyimir Putyin orosz elnöknek is. Az Azovsztal védői hétfő óta sorozatosan adják meg magukat, a katonákat orosz ellenőrzés alatt álló területekre szállítják. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Az Azovsztal acélmű Mariupolban 2022. április 22-én. Fotó: Leon Klein / Anadolu Agency via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.