Az orosz hatóságok állítása szerint összehangolt dróntámadás indult Moszkva és a Krím ellen

A Krímet és Moszkvát is támadták drónokkal az ukránok az éjszaka folyamán. Orosz hatóságok közlése szerint vasárnap hajnalban legalább hat drónt lőttek le a Krím félsziget partjainál, két másikat pedig a fővárosi régió felett.

2023. szeptember 17., 09:09

Szerző:

Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester tájékoztatása szerint nem érkezett jelentés a lehullott roncsok által okozott károkról. Moszkva három nagy repülőterén késések voltak a támadások miatt – jelentette a TASZSZ állami hírügynökség.


Az orosz védelmi minisztérium szerint Ukrajna összehangolt dróntámadást hajtott végre a Krím ellen. A drónokat a félsziget északnyugati, nyugati és keleti partjainál semmisítették meg. Károkról vagy áldozatokról nem érkezett jelentés.

A Reuters információi Oroszország délnyugati részén egy ukrán drón vasárnap kora reggel megrongált egy olajraktárt, és tüzet okozott egy üzemanyagtartályban, amelyet később eloltottak. „Nincsenek áldozatok, minden mentőszolgálat dolgozik a létesítmény területén” – közölte Andrej Klicskov, az Orjol régió kormányzója. Arra nem tért ki, hogy a raktárat törmelék találta el, vagy az volt a dróntámadás célpontja. A lap megjegyzi, hogy kénytelen az orosz közlésekre hagyatkozni. 

(MTI, Reuters)

(Kiemelt képünk illusztráció. Egy szakember megvizsgálja egy többemeletes lakóház megrongálódott homlokzatát egy bejelentett dróntámadás után Moszkvában 2023. május 30-án. Kirill KUDRYAVTSEV / AFP)