Az omikron variáns miatt valószínű lehet egy újabb vakcina?

Két héten belül kiderül rá a válasz.

2021. november 27., 12:33

Szerző:

A BioNtech kutatói azt ígérik, hogy két héten belül választ adnak arra a kérdésre, hogy a Pfizer vakcinája hatásos-e az új vírusvariáns ellen – írta az Euronews. Hozzátették, hogyha nem hatásos a jelenlegi oltóanyaguk, akkor kidolgoznak egy újabbat. Az Egészségügyi Világszervezet szerint a Dél-Afrikában azonosított mutáns aggodalomra ad okot, mert nagyon sokféle mutációt tartalmaz nagyon szokatlan mintázatban.

Egyre több országban rendelnek el utazási korlátozásokat Dél-Afrikával és további hét afrikai állammal szemben az új, omikronnak elnevezett koronavírus-mutáns miatt. A WHO arra figyelmeztet, hogy az új típusú koronavírusnak ez a mutánsa gyorsabban terjed, mint az eddigiek.

(Kiemelt kép: Patrick T. FALLON / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.