Az MCC brüsszeli irodájának vezetője szerint nagyon bátor a magyar biztos, aki lehülyézte az EU-t

Várhelyi Olivér, a szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős magyar uniós biztos hétfőn azt mondta, hogy ha a brüsszeli vezetők azt gondolják, hogy ez humanitárius segély, akkor ők tiszta hülyék. Frank Füredi az MCC brüsszeli irodájának vezetője Várhelyi Olivért nagyon bátornak tartja.

2023. október 13., 13:44

Szerző:

A magyar uniós biztos hétfőn bejelentette, hogy az EU felfüggeszti a Palesztin Hatóságnak biztosított támogatásokat. Aztán kiderült, hogy ez nem igaz.

Néhány óra leforgása alatt saját testülete és több tagállam is cáfolta és bírálta Várhelyi Olivér uniós biztos bejelentését. Az ügyben azóta a kormánysajtó is mozgolódni kezdett: a Külgazdasági és Külügyminisztérium a Mandinernek azt írta, hogy teljesen egyetértenek Várhelyi álláspontjával.

Ugyancsak a Mandinernek szakértett Frank Füredi, a Mathias Corvinus Collegium (MCC) brüsszeli irodájának vezetője, aki azt fejtegette:

az EU évek óta szórja a pénzt Palesztinába, mivel az unió úgy véli, hogy humanitárius segélyként ez a pénz a legszegényebbeken segít. Ezzel szemben viszont Füredi úgy véli, mindenki pontosan tudja, hogy az adományok legnagyobb része valójában a Hamász zsebébe megy 

– írja a HVG.

„Fegyvereket vesznek ebből a pénzből, arra költik, hogy a saját harci képességeiket fejlesszék” – magyarázta. Ha a brüsszeli vezetők azt gondolják, hogy ez humanitárius segély, akkor ők tiszta hülyék, akik egyszerűen nem értik, hogy mennek a dolgok a Közel-Keleten – tette hozzá.

Szerinte Várhelyi nagyon bátor volt, amikor kimondta, hogy abba kell hagyni a palesztinok támogatását. Majd egy lapra tette Izraelt és Magyarországot: szerinte mindkét országot pont azért nem szereti az EU, mert mindkét ország szuverenista, hisz a családban és a vallásban is. „Ezért van az, hogy nem szimpatizálnak annyira Izraellel. Inkább segítik a palesztinokat, mint hogy megvédjék Izraelt” – mondta.

(Kiemelt képünkön: Dr. Frank Füredi MCC. Fotó/Forrás MCC)