Az internet legnagyobb partiarca a Liz Trusst legyőző saláta

Vajon tovább bírja-e egy saláta, mint Liz Truss a miniszterelnöki bársonyszékben? – ezt a kérdést feszegette egy brit bulvárlap élő közvetítése. A verseny eldőlt, Truss lemondásakor a saláta fergeteges dáridóba kezdett.

2022. október 20., 16:09

Szerző:

Liz Truss csak nemrégiebn ülhetett bele Boris Johnson megüresedett székébe, október elején azonban adócsökkentési terveitől beomlott a font. Olyan súlyos helyzet alakult ki, hogy terveit részben visszavonta. A kormányfő ezután menesztette pénzügyminiszterét, majd elnézést kért az elkövetett hibákért. Nem csoda, hogy népszerűsége elképesztő sebességű zuhanásba kezdett. A tekintélyes The Economist október 11-i cikkében odáig ment, hogy

egy saláta lejárati idejéhez hasonlította a kinevezése és a font összeomlása közötti időszakot.

A hasonlat annyira megihlette a Daily Star című bulvárlapot, hogy élő közvetítést indított, amelyen a kamera egy fej salátát és a miniszterelnököt ábrázoló fotót vett folyamatosan, feltéve a kérdést, hogy vajon van-e még egy salátafonnyadási idő a miniszterelnökben. Mint ismeretes:

a saláta nyert.

A győzelmi ünneplést itt tekintheti meg:

(Kiemelt képünk: Liz Truss elbukott, a saláta győzelmi táncot jár. Képernyőfelvétel. Forrás: Daily Star Youtube)

 

16:39

A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is - mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Vologyimir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.