Az elmúlt évek legpusztítóbb lakástüze tombolt New Yorkban

Sok az áldozat, vannak köztük gyermekek is.

2022. január 10., 06:56

Szerző:

Tizenkilenc ember meghalt vasárnap, amikor tűz ütött ki New York Bronx negyedének egyik lakóépületében, jelentette a The New York Post. A napilap a rendőrség értesüléseire hivatkozva, azt jelentette, hogy az áldozatok között kilenc gyermek is van.

Dan Nigro New York-i tűzoltóparancsnok újságírókkal azt közölte, hogy a lakástűzben több mint hatvanan megsérültek. A lángok egy tizenkilenc szintes épület harmadik emeletén csaptak fel közép-európai idő szerint vasárnap késő délután. A tűzoltás három óráig tartott, és mintegy kétszáz tűzoltó dolgozott a mentésen, írja az MTI. 

A helyszínre látogató Eric Adams polgármester a közelmúlt egyik legpusztítóbb New York-i tűzvészének nevezte a bronxi lakástüzet.

(Kiemelt kép: Lakástűz Bronxban. Fotó: Tayfun Coskun / Anadolu Agency via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.