Az éjszaka hőse: 11 éves fiú egyedül kelt át Ukrajnából Szlovákiába

Már a Szlovákiában élő rokonoknál van. 

2022. március 6., 12:06

Szerző:

„Az éjszaka hősének” neveztek el a délkelet-ukrajnai Zaporizzsjából származó fiút a szlovák hatóságok, miután elmondásuk szerint egyedül lépte át az ukrán-szlovák határt – írja a CNN.

„Egyedül jött, mert szüleinek Ukrajnában kellett maradniuk. Önkéntesek gondoskodtak róla, meleg helyre vitték, ételt és italt adtak neki.”

– közölte a minisztérium. A szlovák belügyminisztérium közlése szerint a 11 éves fiúnál hátizsák, és útlevél volt, a kezére pedig egy telefonszám volt írva. 

A minisztérium Facebook-oldalán szombaton közzétett közlemény szerint a fiú kezére és az útlevelébe hajtogatott papírlapra írt információknak köszönhetően a határon dolgozók kapcsolatba tudtak lépni a fiú szlovákiai rokonaival, akik ezután érte tudtak jönni.

„Mindenkit megnyert a mosolyával, bátorságával és egy igazi hőshöz méltó elszántságával”

– áll a közleményben. 

(Kiemelt kép forrása: Twitter)

Tegnap 21:59

Nem szabad megfosztani a nőket jogaiktól a reproduktív jogok területén, az Európai Unió kötelezettséget vállal arra, hogy az emberi jogokat, köztük a nők és a lányok jogait minden körülmények között védelmébe veszi – jelentette ki Helena Dalli, az Európai Bizottság egyenlőségért felelős tagja Strasbourgban hétfőn.