Az Egyesült Államok betiltotta a ZTE és a Huawei új termékeit

Az Egyesült Államok szerint a kínai cégek nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek. 

2022. november 27., 06:57

Szerző:

Az Egyesült Államok megtiltja több kinai techóriás, köztük a Huawei és a ZTE új termékeinek importját és árusítását – írja a CNN. A pénteki döntést az amerikai távközlési hatóság (FCC) jelentette be arra hivatkozva, hogy a kínai cégek elfogadhatatlan nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek.

Az új szabályok az amerikai emberek védelmében játszanak fontos szerepet – mondta Jessica Rosenworcel, a hatóság elnöke és hozzátette, a telekommunikáció területén is csökkentik a nemzetbiztonsági kockázatot. A tiltott cégek listájára felkerült a Dahua Technology, a Hytera Communications és a Hangzhou Hikvision Digital Technology is.

(Fotó: Peter PARKS / AFP)

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.