Ausztria tovább szigorít: FFP2-es maszkra lesz szükség

A “már így is nagyon magas számok” növekedésének akarnak ezzel gátat vetni.

2021. január 17., 14:30

Szerző:

 

 Az osztrák kormány vasárnapi sajtókonferenciáján jelentette be, hogy további korlátozó intézkedéseket vezetnek be az országban a magas fertőzöttségi számok további növekedésének megakadályozására.  A kormány célja ezzel, hogy időt nyerjenek addig, amíg a lehető legtöbb embert be nem oltják. Vasárnap több mint 1250 új koronavírus-fertőzöttet jelentettek Ausztriában – számolt a Kronen Zeitung.

Sebastian Kurz osztrák kancellár a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „teljes normalitás” csak nyáron térhet majd vissza, azonban addig egy kis kiszámíthatóságot szeretnének lehetővé tenni.  Hozzátette: az egészségügyi rendszer  túlterhelését akkor kerülhetik el, ha már az összes 65 évnél idősebb személy megkapja az oltást. A kancellát szerint a vakcinák jóváhagyásától függően Ausztria legkésőbb májusig „egy másik szakaszba lép”, azonban a következő két-három hónap még nagyon nehéz lesz. Hangsúlyozta: amennyire lehet, el kell kerülni az Angliában előállt helyzetet, ahol is a mutáció a fertőzések számának robbanásszerű növekedéséhez vezetett.

Ennek értelmében január 25-től a minimális távolságot két méterre növelik, a szupermarketekben, a benzinkutak boltjaiban és a tömegközlekedési eszközökön is az FFP2-es maszkok használata lesz a kötelező.  kötelező lesz FFP2-es maszkot viselni. A lezárásokat február 7-ig meghosszabbították, azok feloldását várhatóan lépésenként, február 8-ától kezdik meg.

(24.hu)