Átvágták a szarvasgombaszedők torkát

Legalább 15 szarvasgombaszedőt, köztük 7 polgári személyt megölt, további 40-et pedig foglyul ejtett Szíriában az Iszlám Állam – jelentette pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistaszervezet.

2023. március 24., 15:25

Szerző:

A beszámoló szerint „az áldozatokat a Szíria középső részén található Hama régió egy sivatagos területén, gombagyűjtés közben érte a támadás. Nyolcan a szíriai kormányhoz hű fegyveresek, heten pedig polgári személyek voltak. Valamennyiüknek elvágták a torkát”. 

A 2011 óta tartó polgárháború miatt az ország gazdaság romokban hever, a szegényebb falusiak gombagyűjtésből egészítik ki megélhetésüket. A szarvasgomba kilóját minőségtől függően kilónként 5-25 dollárért tudják eladni a piacon.

(Kiemelt képünk illusztráció. Szarvasgombák Jászszentandráson, a magyar szarvasgomba-termesztés napjának megnyitóján 2021. június 26-án. MTI/Mészáros János)

 

 

2023. június 9., 21:10

Oroszország részt vesz a Kína által megtartandó Észak. Együttműködés 2023 kódnevű hadgyakorlaton – közölte pénteken a kínai védelmi minisztérium a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint.