Rácsok mögött maradhat Andrew Tate

A rendőrség kérvényezte meg az emberkereskedéssel vádolt brit-amerikai nőellenes influenszer, Andrew Tate és testvére Tristan büntetőügyi őrizetének 30 napos meghosszabbítását, miután csütörtökön éjjel letartóztatták őket Bukarestben, közölte a román szervezett bűnözés elleni rendőrség.

2022. december 30., 19:35

Szerző:

Az emberkereskedelemmel vádolt Andrew Tate és öccse, Tristan büntetőügyi őrizetének meghosszabbításáért folyamodott a romániai Szervezett Bűnözés Elleni Rendőrség (DIICOT) a bukaresti bíróságnál, miután csütörtökön éjjel mindkettőjüket letartóztatták bukaresti tartózkodási helyükön, közölte a DIICOT pénteken délután.

Ramona Bolla szóvivő korábban  ismertette, a két férfi két másik román állampolgárral együtt 2021 elején szervezett bűnözői csoportot hozott létre, amely emberkereskedelemmel foglalkozott Románia, az Egyesült Államok és Nagy Britannia területén.

A csoport tagjai fiatal lányokat kényszerítettek, hogy szexuális tartalmú videókon szerepeljenek, amelyeket feltöltöttek az internetre, és ezáltal jelentős anyagi haszonra tettek szert a gyanúsítottak. A hatóságok eddig hat áldozatot azonosítottak, akiket Bukarest mellett, Ilfov megyében tartottak fogva. A vádhatóság szerint az egyik gyanúsított meg is erőszakolta az egyik áldozatot.

A média szerint a Tate-testvérek édesapja amerikai, édesanyjuk brit. A testvérek küzdősportot űztek, kickboxversenyeken vettek részt, de főleg a közösségi médiában hívták fel magukra a figyelmet különböző videókkal, amelyekben rendszerint luxuskörnyezetben jelentek meg, drága autókat vezettek, és többször nőellenes tartalmakat osztottak meg, amiért ideiglenesen le is tiltották őket a közösségi médiában.

Őrizetbe vételükkor a rendőrök fegyvereket és nagyértékű ékszereket, valamint luxusgépkocsikat találtak a házuknál. A bíróság őrizet meghosszabbításáról hozott döntését pénteken későbbre várja a rendőrség.

(Kiemelt kép: A román szervezett bűnözés elleni rendőrség letartóztatta Anrew Tate és Tristan Tate brit-amerikai állampolgárokat emberkereskedelem vádjával 2022. december 29-én. Fotó: DIICOT, Twitter)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.