Republikánus többség az amerikai képviselőházban

Szűk többséget szereztek a republikánusok az amerikai képviselőházban.

2022. november 17., 07:07

Szerző:

Beigazolódtak az előzetes becslések, a republikánusok szűk többséget szereztek az amerikai képviselőházban – írja a BBC. Ez azt jelenti, hogy bár megőrizte többségét a Szenátusban a Demokrata Párt, a képviselőház támogatása nélkül Biden nem lesz képes újabb, nagyobb reformokat átnyomni, és a következő költségvetés is veszélybe kerülhet.

A republikánusok 218 helyet szereztek meg a 435 fős képviselőházban, de ez a szám akár 223-ra is nőhet, néhány hely sorsa ugyanis még mindig nem dőlt el. A republikánusok képviselőházi vezetője Kevin McCarthy lett, akinek a Twitteren Joe Biden amerikai elnök is gratulált az eredményhez. A demokrata elnök nyilatkozatában azt írta „készen áll a közös munkára az amerikai családokért”.

(Kiemelt képünk: Az amerikai törvényhozás, a kongresszus washingtoni épülete, a Capitolium a félidős kongresszusi választások után. MTI/AP/J. Scott Applewhite)

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.