Amerikai házelnök: Azért van ennyi iskolai lövöldözés, mert az evolúciót tanítják

Előkerült egy korábbi beszéde Mike Johnson nemrég – hosszú kálvária után – megválasztott amerikai házelnöknek, amelyben a poltiikus egy vallási beszédben mondta azt, hogy az országban gyakran megeső iskolai lövöldözéseket az okozza, hogy az evolúció a tananyag része.

2023. október 29., 20:14

Szerző:

A Meidas Touch szerint a Szabadság megőrzése című beszédet még 2016-ban adta a politikus – írja az RTL. Ebben arról szólt, hogy az USA egy „keresztény nemzet”, ahol Istent „lecserélték” a tudományra. Az evolúcióról és a lövöldözésekről szóló rész így hangzott:

„Az emberek azt kérdezik, hogy képes egy fiatal ember iskolába menni, és lövöldözni az osztálytársaira? Mert azt tanítottuk amerikaiak több generációjának, hogy nincs jó és rossz, hogy minden a legerősebb túléléséről szól, és hogy az őslevesből fejlődött ki mindenki. Miért lenne szent értéke az ilyen életnek? Mert senki szentségesnek nem tartozunk vele.”

(Kiemelt képünk: Mike Johnson, az amerikai képviselőház újonnan megválasztott elnöke leteszi az esküt a washingtoni Capitoliumban 2023. október 25-én. Fotó: TOM BRENNER / AFP)