Navalnij Oroszország legpokolibb börtönéből jelentkezett

Alekszej Navalnij tiltakozik a kemény börtönkörülmények ellen. 

2024. január 10., 15:58

Szerző:

MInt arról korábban beszámoltunk, Alekszej Navalnijt Oroszország  legkegyetlenebb börtönében raboskodik. Az észak sarkkör közelébe raboskodó orosz ellenzéki politikus először december 26-án posztolt a börtönből, de csak szöveges üzenetet, most viszont a Nexta tweetje alapján videoüzenetet tett közzé – írta meg a 444.hu.

Az orosz ellenzéki politikus, Navalnij először jelentkezett videón a szigorúan őrzött börtönből, ahol jelenleg raboskodik. A Kovrovi városi bíróság tárgyalást tartott a politikus magánzárkában való elhelyezését kifogásoló keresetéről, és Navalnij erre csatlakozott be videón keresztül. A videós bírósági tárgyaláson tiltakozott a fegyelmi büntetések és a kemény börtönkörülmények ellen. A hírt a Nexta közölte.

Az Independent beszámolója szerint az orosz ellenzéki politikust új börtönének tisztviselői azzal vádolták, hogy nem hajlandó bemutatkozni a protokollnak megfelelően, ezért hét napra büntetőcellában letöltendő szabadságvesztésre kötelezték. Navalnij ezekre a bántalmazó bánásmódra panaszkodott, de a bíró végül elutasította a panaszát, amelyben jogellenesnek nevezte azt, hogy októberben elkülönítő cellába küldték, mert megsértett egy börtönfelügyelőt.

(Kiemelt kép forrása: Nexta X-oldala)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).