Alábbhagy Kijev ostroma?

Erre utaló üzenetet tett közzé az orosz védelmi tárca.

2022. március 29., 14:31

Szerző:

Orosz védelmi tárca: csökken a katonai tevékenység Kijev és Csernyihiv térségében. 

Az orosz védelmi minisztérium úgy döntött, hogy alapvetően csökkenti a katonai tevékenységet Kijev és Csernyihiv irányában – jelentette ki a tárca helyettes vezetője kedden Moszkvában. A közleményben ennyi szerepelt, egyelőre részleteket nem tudni.

(Kiemelt kép: Egy férfi ül egy lerombolt ház előtt a Kijevtől keletre fekvő Kraszlivka faluban a bombázások után 2022. március 20-án. fotó: Aris Messinis / AFP)

Giorgia Meloni kormánya feltehetően még a mai napon elfogadja az a biztonsági rendeletet, aminek értelmében kiutasítják azokat a külföldieket, akik hamisan nyilatkoznak az életkorukról, hogy bekerülhessenek az Olaszországba kísérő nélkül érkező kiskorúaknak fenntartott védőrendszerbe.

 

2023. szeptember 27., 19:19

Mindenkinek tartózkodnia kellene az olyan nyilatkozatoktól, amelyek tovább fokozzák a migrációs nyomást Európában, ugyanis a menekültkvóták ismételt emlegetése csak megerősíti az embercsempészek üzleti modelljét – közölte a tárca tájékoztatása szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán Bécsben.