Agyonvertek egy istenkáromlással vádolt férfit

Pakisztánban fiatal férfiak egy csoportja szombaton agyonvert egy férfit, akit istenkáromlással vádoltak meg – közölte a helyi rendőrség.

2023. február 11., 18:58

Szerző:

Pakisztán legnépesebb tartománya, Pandzsáb Nankana megyéjében, Lahor tartományi fővárostól 80 kilométerre több százan rohanták le a rendőrség épületét, ahol a saját biztonsága érdekében fogva tartották az istenkáromlással vádolt 30 éves férfit. 

Az épület helyiségeit feldúlták, rendőröket sebesítettek meg, majd agyonverték a férfit, akit a Korán meggyalázásával vádoltak – mondta el Vakasz Kalid, a rendőrség szóvivője az AFP francia hírügynökségnek. Hozzátette, hogy

miután a tömeg megölte az áldozatot, testét megpróbálták elégetni.

A rendőrség nyomoz, hogy azonosítsa az elkövetőket - hangsúlyozta Kalid. 

Az istenkáromlás rendkívüli felháborodást kelt az országban, 2021 decemberében egy Pakisztánban dolgozó Srí Lanka-i gyárigazgatót vertek halálra és égettek el, miután megvádolták, hogy istenkáromlást követett el.

Egy keresztény házaspárt Pandzsáb tartományban tévesen vádoltak blaszfémiával, a tömeg meglincselte őket, maradványaikat egy kemencében elégetve találták meg.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Farooq NAEEM / AFP)

Tegnap 16:24

Karim Khan, a Nemzetközi Büntetőbíróság (ICC) főügyésze hétfőn elfogatóparancs kiadását kérte a bíróság illetékes kamarájától Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök, Joáv Galant izraeli védelmi miniszter és a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet több vezetőjével szemben.

Tegnap 07:31

Joe Biden azonnali tűzszünetet sürgetett a Gázai övezetben, Izraelt ennek végrehajtására szólította fel, valamint a kétállami megoldást említette az egyetlen járható útként a szembenállás megszüntetésére vasárnap Georgia államban egy főiskolai diplomaosztón.