Felülvizsgálják, hogy a kannabisz továbbra is tiltott anyag maradjon-e a sportolóknak

Az ügy azt követően került napirendre, hogy Sha'Carri Richardson, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárja egyéniben és váltóban sem indulhatott a tokiói olimpián.

2021. szeptember 15., 09:43

Szerző:

A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) megvizsgálja, hogy a kannabisz továbbra is tiltott anyag maradjon-e a sportolók számára, írja az MTI. A WADA rövid közleménye szerint a kannabisz jelenleg tiltott szer, és jövőre is az lesz, mert a felülvizsgálat 2022-ben kezdődik.

Az ügy azt követően került napirendre, hogy Sha'Carri Richardson, a női 100 méteres síkfutás új amerikai sztárja egyéniben és váltóban sem indulhatott a tokiói olimpián, mert július elején egy doppingellenőrzés során kannabisz nyomaira bukkantak a mintájában, ezért egy hónapra eltiltották. Az eltiltás sokak részéről rokonszenvet váltott ki az atléta irányában, és például az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynöksége is arra szólította fel a WADA-t, hogy vizsgálja felül a szabályait.

(Kiemelt kép: Egy berlini fiatalember egy túlméretezett jointot szív el orvosi okokból a Görlitzer parkban a legális kannabiszhasználatért szervezett tiltakozó akció során 2021. április 20-án. Fotó: Paul Zinken / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)