A tálibok elrabolják az afgán lányokat a családjaiktól

A Twitteren fellelhető videó tanúsága szerint. 

2021. augusztus 18., 16:33

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk a tálib hatalomátvétel nem sok jóval kecsegtet az afgán nők számára. Egy a Twitter-en közzétett videóban láthatjuk, ahogy tálibok szakítanak el egy fiatal lányt a családjától. A poszt szerint már 12-14 éves lányokat is elszakítanak a szélsőségesek családjaiktól és rabszolgasorba taszítják őket. 

A videó megosztója azt is hozzáteszi, hogy a világ egyelőre néma az afgán nők helyzetével kapcsolatban. Miközben a tálibok semmibe veszik a női nemet és szexuális ragadozóként lépnek fel a fiatal lányokkal szemben is. Az iszlám szélsőségesek úgy tekintenek a nőkre a videó közzétevője szerint, mint egyszerű szülőgépekre. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy tálib harcos Kabulban. Fotó: AFP)

 

20:42

Az Ukrajna támogatásával kapcsolatos véleménykülönbségek ellenére is van értelme és jövője a visegrádi együttműködésnek – jelentette ki Orbán Viktor kedden Prágában, a négy visegrádi ország kormányfőinek csúcstalálkozója után tartott sajtótájékoztatón, ahol a miniszterelnököt a találkozó előtt füttykoncerttel várták a tiltakozók.

Keserű igazságot tárt fel a Pesticide Action Network Europe által készített tanulmány: az európai polgárok egyre inkább ki vannak téve az úgy nevezett PFAS (poli- és perfluoralkil) vegyületeket tartalmazó „növényvédőszerek” koktéljainak. Ezeket a vegyi anyagokat szándékosan permetezik az élelmiszernövényekre, így a friss gyümölcsök és zöldségek közvetlen és rendszeres kitettséget jelentenek a fogyasztók számára. A PAN Europe és a Magyar Természetvédők Szövetsége a PFAS-vegyületeket tartalmazó peszticidek betiltását szorgalmazza.

„Meggyőződésünk, hogy Oroszország veresége nélkülözhetetlen Európa biztonságához és stabilitásához” – jelentette ki Emanuel Macron hétfőn a párizsi konferencián. A francia elnök kijelentette, hogy konszenzus született arról, hogy Ukrajnát olyan fegyverekkel kell támogatni, melyek képesek végzetes csapást mérni Oroszországra.

Hatalmas balhé volt Brüsszelben az EU mezőgazdasági politikája miatt. Belga, holland, francia és olasz termelők is részt vettek azon demonstráción, melyen Brüsszel utcáit gyakorlatilag elöntötte a trágya. Égtek a gumiabroncsok és a tüntetők a rendőrségi sorfalat is áttörték. 

Petr Fiala keddre kormányfői csúcstalálkozóra hívta meg visegrádi partnereit – Donald Tusk lengyel, Orbán Viktor magyar és Robert Fico szlovák miniszterelnököt. A cseh miniszterelnök nem különösebben rajong Orbán Viktorért. A V4 -csúcstalálkozó központi témája Ukrajna támogatása.