A tálibok elrabolják az afgán lányokat a családjaiktól

A Twitteren fellelhető videó tanúsága szerint. 

2021. augusztus 18., 16:33

Szerző:

Ahogy korábban is írtuk a tálib hatalomátvétel nem sok jóval kecsegtet az afgán nők számára. Egy a Twitter-en közzétett videóban láthatjuk, ahogy tálibok szakítanak el egy fiatal lányt a családjától. A poszt szerint már 12-14 éves lányokat is elszakítanak a szélsőségesek családjaiktól és rabszolgasorba taszítják őket. 

A videó megosztója azt is hozzáteszi, hogy a világ egyelőre néma az afgán nők helyzetével kapcsolatban. Miközben a tálibok semmibe veszik a női nemet és szexuális ragadozóként lépnek fel a fiatal lányokkal szemben is. Az iszlám szélsőségesek úgy tekintenek a nőkre a videó közzétevője szerint, mint egyszerű szülőgépekre. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Egy tálib harcos Kabulban. Fotó: AFP)

 

Megszavazta a lengyel parlament alsóháza azt a kormánypárti tervezetet, amelynek értelmében 2024. április 30-ig meghosszabbítanák az önkormányzatok választási ciklusát. Ennek megfelelően Lengyelországban fél évvel elhalasztanák a helyhatósági választást, amelynek időpontja egyébként egybeesne a jövő őszi parlamenti választáséval.

A szivárgások pontos mértéke nem tisztázott, de az Északi Áramlat földvezetékeken nem volt visszatartó mechanika, ezért az összes vezetékben lévő földgáz kiszabadulhat, ami azt jelenti, hogy több, mint 1,3 millió autó éves üvegházhatást előidéző gázkibocsátásának megfelelő mennyiségű metán kerülhet a légkörbe mindössze pár nap leforgása alatt.

Az orosz védelmi minisztérium elismerte, hogy hazai gyártmányú drónjaik nem felelnek meg „taktikai és technológiai” követelményeknek.