A szivárvány színeiben pompázik a Tokió-torony

Hihetetlen látvány.

2021. július 23., 20:12

Szerző:

Az ABC News osztotta meg Twitter-oldalán, hogy a Tokió-torony szivárványszínben világít. Az amerikai hírügynökség szerint a tokiói olimpia játékosainak üdvözlésére világították ki a tornyot. A koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott olimpiának pénteken van a megnyitóünnepsége, amiről itt lehet impozáns képeket megtekinteni.

A megnyitó ceremóniával párhuzamosan több japán nagyvárosban is tüntettek az olimpia megrendezése ellen. A tokiói tüntetés állítólag a ceremóniának helyt adó stadionba is behallatszott, amikor épp nem szólt a zene. Az olimpia megtartását a japán közvélemény jelentős része és több egészségügyi szakértő is ellenzi az esetszámok növekedése miatt. Július elseje óta, amikor a versenyzők és stábjuk megérkeztek Japánba, 67 koronavírusos esetet regisztráltak a sportolók között. Sokan úgy vélik, hogy az olimpia szervezői saját és az esemény hírnevét is kockáztatják, a nyári játékok megtartásával.

(Kiemelt kép: 2021. július 23-án a szivárvány színeiben világít a Tokiói torony. Fotó: Ryohei Moriya / Yomiuri / The Yomiuri Shimbun via AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.