06:50 - 09:00

KeljfelJancsi

Fiala János műsora

A szexmunkások is tüntetnek a lezárások ellen

Se bolt, se bár, se bordély. Hollandia fellázadt. 

2021. március 2., 17:41

Szerző:

Hollandiában kedden a kereskedők, a vendéglátóiparban dolgozók és a szexmunkások is tüntettek a koronavírus-járványt lassítani hivatott szigorú lezárások ellen - adta hírül a helyi sajtó.

Amszterdamban és dél-hollandiai Breda városában az étterem- és bártulajdonosok, illetve üzemeltetők a lezárások elleni tiltakozás jegyében megnyitották teraszaikat, kerthelyiségeiket.

A vendéglátóiparban dolgozók ezzel azt szerették volna demonstrálni, hogy a higiéniai szabályokat úgy is be lehet tartani, ha vendégeiket a szabadban elhelyezett asztaloknál szolgálják ki.

Az ország vendéglátóegységei október óta nem nyithatnak ki, kereskedelmi tevékenységet csak előzetes megrendelésre folytathatnak. A rendelkezések megszegése 4000 euró pénzbírságot von maga után.

Hágában a szexmunkások az ellen tiltakoztak, hogy nem fogadhatják ügyfeleiket, miközben a fodrász- és kozmetikai szalonok újra kinyithattak. Hugo de Jonge, a holland ügyvivő kormány egészségügyi minisztere kedden megerősítette, hogy a szexmunkások, a közeljövőben egészen biztosan nem folytathatják tevékenységüket.

A drenthéi tartományban fekvő Klazienaveen városában 140 kiskereskedő nyitotta meg üzletét a hatályban lévő rendszabályok ellenére.

„Elegünk van a jelenlegi kormány pusztító politikájából. Ha ez így megy tovább, egy kisüzlet sem fog megmaradni” - nyilatkozta a helyi boltosok szövetségének szóvivője a holland sajtónak.

A nemzeti közegészségügyi szolgálat közlése alapján kedden a hétfői adatokhoz képest 5 százalékkal nőtt az új fertőzöttek száma, 4032 embernek lett pozitív a vírustesztje.

(Kiemelt képünk: MTI)

2021. április 12., 11:59

A Pentagon szerint hiteles a haditengerészek által készített felvétel, amelyen egy háromszög alakú objektum halad el az egyik hadihajó felett. A hadügy hivatalos vizsgálatot indít az ügyben.

2021. április 12., 11:14

A Weizmann Intézet informatikus-biológus professzora szerint az ország magasfokú átoltottsága miatt alakulhatott ki egyfajta közösségi védettség, amely lehetővé teszi újabb járványügyi korlátozások feloldását.