A szabad Palesztináért dobtak be három doboz festékes egeret egy McDonald's-ba

Sajátos módon fejezte ki a palesztinok ügyével való szolidaritását néhány tüntető. 

2023. október 31., 15:42

Szerző:

Nyomozás indult az Egyesült Királyságban, miután a híradások szerint egy doboznyi festett egeret dobott be egy birminghami McDonald's-ba egy tüntető, aki azt kiabálta, hogy „szabad Palesztinát” – írja a Daily Star nyomár az RTL. A közösségi médiában is megosztott videón látható, hogy

két férfi a palesztin zászló színeire festett egerekkel teli dobozokat pakol ki egy járműből (amin hamis rendszámot tüntettek fel).

@woodsworld7 They placed the colors of the Palestinian flag on rats to attack McDonald's as part of a boycott against #Israel. Do these 'Free Palestine' thugs even realize how foolish they look? This is insulting to the Palestinians in #Gaza. #HamasislSIS ♬ original sound - WoodsWorld

Az egyik férfi besétált a birminghami Star City McDonald's-ba, majd a padlóra dobta az egereket. A férfiak közül az egyik felkiáltott, hogy „szabad kibaszott Palesztinát”, és hogy „bassza meg Izrael”. A felvételen hallani a vásárlók sikoltozását. Egy későbbi videón látható, ahogy az alkalmazottak megpróbálják kivezetni az egereket az étteremből.

A McDonald's szóvivője közölte, hogy tudnak az esetről, és az egerek eltávolítását követően az éttermet teljes mértékben fertőtlenítették, a kártevőirtók pedig átvizsgálták a helyszínt.

A rendőrség közleményben tudatta, hogy közterületi zaklatás miatt nyomoz, és igyekszik azonosítani és letartóztatni az elkövetőt.

Az utóbbi időben főleg a TikTokon erősödtek fel az Izraelhez köthető gazdasági és kulturális szereplők bojkottjára felszólító hangok. A Starbucks mellett a McDonald's az egyik kiemelt célpont, mert egy izraeli éttermük ingyen ételt kínált az izraeli hadseregnek – ismerteti a Vox.

 

(Kiemelt képünk: A palesztin zászló színeire festett egerek, amelyek tiltakozásképpen lettek szabadon eresztve egy McDonald'sban. Fotó: TikTok)