A svéd külügyminiszter bizakodó a NATO-csatlakozásukat illetően

Svédország arra számít, hogy Magyarország és Törökország is hamarosan megszavazza Svédország és Finnország NATO-csatlakozási kérelmét

2022. október 21., 16:32

Szerző:

Svédország arra számít, hogy Magyarország és Törökország hamarosan megszavazza Svédország (és Finnország) NATO-csatlakozási kérelméről – közölte Tobias Billstrom svéd külügyminiszter Helsinkiben, miután pénteken finn kollégájával találkozott, írta a Reuters.

„Pozitívan látjuk a fejleményeket, és úgy ítéljük meg, hogy Magyarország és Törökország esetében is, hamarosan lezárul a ratifikációs folyamat, amikor a parlament megszavazza ezeket a kérdéseket” – mondta Billstrom.

„Semmi sem utal arra, hogy ne kapnánk pozitív választ a budapesti parlamenttől”.

A Fidesz nem sieti el

Október elején írtunk róla, hogy továbbra sem vette napirendre a magyar Országgyűlés a finn és svéd NATO-csatlakozás támogatásáról szóló törvényjavaslatot, így a parlament továbbra sem tárgyalhat és szavazhat róla, pedig a magyar kormány két és fél hónapja benyújtotta már az erről kidolgozott törvényjavaslatot.

(Kiemelt kép: Tobias Billstrom új külügyminiszter (j) a stockholmi parlament előtt 2022. október 18-án. Fotó: Jonathan NACKSTRAND / AFP)

 

11:55

Húsz, többségében kiskorú „felesége” volt egy szektavezérnek az Egyesült Államokban; az Arizona és Utah állam határa közelében működő vallási közösség vezetője emellett megbüntette azokat a követőit, akik nem ismerték el prófétának – áll az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda által szövetségi bíróságon benyújtott periratban.