Kész atomháborút indítani a brit miniszterelnök-jelölt

Liz Truss, a brit külügyminiszer miniszterelnökként még akkor is elindítaná az atomháborút, ha ez globális megsemmisülést okozna. 

2022. augusztus 24., 17:33

Szerző:

Liz Truss a brit miniszterelnöki szék egyik legesélyesebb várományosa. Egy birminghami rendezvényen John Pienaar műsorvezető a beszélgetésükben azt igyekezett megtudni, hogy a leendő miniszterelnökasszony hogyan reagálna egy ilyen embert próbáló helyzetben, mint az atomháború elkezdéséről való döntés.

A kérdésre Liz Truss azt felelte, hogy bár bizonyosan rosszul lenne a gondolattól, ám mivel úgy gondolja, hogy a miniszterelnöki tisztségnek egy fontos része az ilyen jelentőségű döntés meghozása, ezért kész lenne megtenni. Még akkor is, ha az atomháború kirobbantása katasztrofális következményekkel járna az egész Földre nézve – olvasható a Blikk.hu-n.

(Kép: Liz Truss at the MH17 monument. Fotó: Ramon van Flymen / ANP MAG / ANP via AFP)

15:38

Legalább negyvenegyen meghaltak a tüntetők és a biztonsági erők közötti összecsapásokban a héten Zahedanban – közölte az Iráni Emberi Jogok (IHR) nevű, norvégiai székhelyű szervezet vasárnap.

15:24

Az izraeli kormány programot fogadott el az orosz bevándorlók fogadására, mely segíti beilleszkedésüket – jelentette a Maárív című izraeli újság hírportálja vasárnap.