A jövőben nem lehet majd más közösségi oldalak linkjeit megosztani a Twitteren

A Twitter a felhasználók számára többet nem teszi lehetővé, hogy más közösségi oldalak, például a Facebook, Instagram, vagy a Donald Trumphoz tartozó Truth Social linkjeit megosszák a platformon.

2022. december 18., 22:08

Szerző:

Ez azt jelenti, hogy egy Twitter-felhasználó nem tüntetheti fel a többi oldalát még a bemutatkozó szövegében sem, nem oszthatnak meg linkkel más oldalról származó bejegyzést, hacsak nem keresztbejegyzésről van szó – írja a The Verge.

Egyelőre nem tiltottak még le minden fent említett közösségi oldalt a Twitterről, de a Mastodon szervereket már blokkolják. A Twitter kijelentette, hogy a posztok és a fiókok szintjén is fellép a szabályzatot megsértő felhasználókkal szemben. A Telex összefoglalása szerint a jövőben a vállalat felfüggesztheti azokat a fiókokat, amelyeket „főleg más közösségi platformon lévő tartalmak népszerűsítésére használnak.” Többé azt sem engedélyezi a felhasználóknak, hogy harmadik féltől származó link-aggregátorokra hivatkozzanak. Ennek ellenére a letiltott közösségi médiaplatformok bármelyikére vonatkozóan engedélyezik a fizetett hirdetés vagy promóció megosztását.

A Twitter azt is közölte, hogy minden szabályzatot sértő posztot eltávolít, és ideiglenesen felfüggesztheti azokat a felhasználókat, akiknek a profiljában tiltott közösségi platformokra mutató linkeket találnak. Azok sem kerülik el majd a vállalat figyelmét, akik úgy akarják majd kijátszani a rendszert, hogy képernyőképet posztolnak, vagy a más oldalakra mutató URL-ket álcáznak úgy, hogy az URL végére .hu helyett ponthu-t írnak.

(Kiemelt képünk: Constanza HEVIA / AFP)