A Gazprom leállította a gázszállítást az Északi Áramlaton keresztül

A Gazprom bejelentése szerint három napra teljesen leállnak. 

2022. augusztus 31., 09:27

Szerző:

Az egyetlen üzemben maradt gázkompresszoregység javítása miatt augusztus 31-én, moszkvai idő szerint hajnali négy órától szeptember 3-án négy óráig szünetel a gázszállítás az Északi Áramlaton keresztül – idézi az Index Gazprom Seeburger információs platformon közzétett közleményét.

A vállalat részvényárfolyama mindeközben 6 százalékkal emelkedett, miután a vállalat megerősítette a gázszállítások felfüggesztését. A Gazprom bejelentése szerint amint befejeződnek a munkálatok és nem tapasztalható műszaki hiba, akkor a gázszállítás visszaáll a napi 33 millió köbméterre. 

Július 27. óta az Északi Áramlat gázvezeték több gázturbina leállása miatt maximális kapacitásának töredékén, mintegy 20 százalékán üzemel. Az egyiket – amelyet a Siemens Energy Kanadában gyártott – Montrealba küldték javításra, idézi fel a lap. 

(Fotó: Nikolay DOYCHINOV / AFP)

 

Átkutatták az orosz hatóságok szerdán Szergej Spilkin független választási matematikus moszkvai lakását, és hasonlóképpen jártak el a Golosz választásmegfigyelő csoport több tagjával Oroszország több városában.