Sohasem késő, mutatjuk miért

A 78 éves Ted Sams végre felvehette az érettségizők jellegzetes kalapját és köpenyét, és a 2022-ben végzett osztállyal együtt átvehette érettségi oklevelét a dél-kaliforniai San Gabriel középiskolában.

2022. május 31., 14:08

Szerző:

Annak idején, 1962-ben, végzős középiskolásként Sams év végén bajba keveredett, ezért öt napra felfüggesztették, így nem lehetett ott egy fontos záróvizsgán, amelyet aztán nyáron kellett pótolnia.

„Amikor visszamentem az osztályzatommal, nem adták oda az oklevelemet, mert tartoztam egy könyv árával, 4,8 dollárral (1762 forint). Akkor egyszerűen hazamentem, és azt mondtam, felejtsük el”

– mesélte a helyi tévé műsorában.

Sams eredeti oklevele még megvolt a középiskolában, bezárva egy régi iratszekrénybe. Az idős férfi arca ragyogott, amikor végigsétált a pasadenai Rose Bowl stadion színpadán és átvette az oklevelet.

„Az évek során sokszor panaszkodtam a gyerekeimnek, hogy 4,8 dollár miatt nem kaphattam meg az oklevelemet”

– mondta, hozzátéve: azt tervezi, otthon kiteszi a falra.

(Kiemelt képünk: Ted Sams. Forrás: Twitter)

2024. július 11., 07:13

Ukrajna útja a NATO-tagság felé visszafordíthatatlan – jelentette ki Jens Stoltenberg főtitkár szerdán Washingtonban a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Észak-atlanti Tanács ülése után a szervezet 75. évfordulós csúcstalálkozóján Washingtonban.