15 iráni drónt lőttek éjjel az oroszok Ukrajnára

Az oroszok 15 iráni gyártású Sahid önmegsemmisítő drónt lőttek ki Ukrajnára vasárnap éjjel.

2023. december 24., 10:26

Szerző:

A támadások nagy része az ország déli részét érte, 14 drónt sikerült lelőnie a légvédelemnek – közölte az ukrán hadsereg. Tájékoztatásuk szerint a támadások Mikolajiv, Hmelnyickij és Zaporizzsja megyéket érték, a drónokat a hadsereg szerint az Azovi-tenger keleti partvidéke felől lőtték ki – írja a Hvg.

Mindeközben Annalena Baerbock német külügyminiszter Németország Ukrajna mellett elkötelezettségét hangsúlyozta a Nachrichtennek adott interjújában. „Az, hogy Putyin Kijev elfoglalására, illetve több mint negyvenmillió ember meggyilkolására, leigázására és kitelepítésére irányuló terve kudarcot vallott, az a hazájukat elszántan védő ukránok hihetetlen bátorságának köszönhető” – jelentette ki. Baerbock szerint ebben része van az Ukrajnát támogató országoknak is. „Putyin tönkre akarja tenni Ukrajnát, melynek éppen ezért mindaddig segítünk, amíg csak szüksége lesz rá” – tette hozzá. Németország Ukrajna legnagyobb támogatója az Egyesült Államok mögött a háború 2022-es kirobbanása óta. Azóta ők nyújtották a legtöbb katonai segítséget Ukrajnának.

(Kiemelt képünkön: Autókat törnek össze orosz dróntörmelékek a Szolomjanszkij negyedben egy éjszakai támadás után az ukrajnai Kijevben 2023. december 22-én. Fotó: Kaniuka Ruslan / NurPhoto / NurPhoto via AFP)