Zolnay Judit: nálunk még nem terjedt el, hogy egymást segítsék a vállalkozók

A biztosítási szakma egyik legismertebb női vezetője, Zolnay Judit volt a Business Class vendége.

2024. január 18., 14:42

Szerző:

„Magyarországon van egy pici tartás az értékesítéssel kapcsolatosan, minél nyugatabbra megyünk, annál erősebb ennek a kultúrája – mondta dr. Zolnay Judit a Jazzy rádió Business Class című műsorában. Az üzleti és vezetési tanácsadó azt mondja, mindenkit arra bíztat – főként a fiatalokat –, hogyha csak esélye van, hogy próbálja ki ezt az utat, mert rengeteg önismeret rejlik benne. 

A beszélgetés témája a kiégési szindróma és a betegséggel való megküzdés volt, de számos más téma is szóba került. A szakember szerint Magyarországon még nem terjedt el széles körben, hogy egymást segítsék a vállalkozók, holott ennek komoly előnyei vannak. „Ha egyszer én ajánlom őt, akkor legközelebb ő fog engem” – érvelt Zolnay Judit, aki két ország vezérigazgatója volt az egyik legnagyobb amerikai biztosítónál.

Az üzleti tanácsadó külföldön szerzett tapasztalatai alapján azt mondta, szerinte minden magyar vezetőnek érdemes folyamatosan tanulnia, de ennek az alapja az, hogy bizalommal kell lennie az emberek felé. „Ha nem adok bizalmat, akkor a kolléga se lesz bizalommal felém. Amerikában például jellemző, hogy az üzleti kultúrában, amíg nem bizonyítja be valaki az ellenkezőjét, addig mindenki egy megelőlegezett bizalommal van a kollégája felé” – fogalmazott.

A beszélgetés teljes egészében meghallgatható itt:  

 (Kép forrása: Facebook / Zolnay Judit)

10:17

A nyudíjasok száma évről évre növekszik, ahogy a várható élettartam is, és egyre kevesebb az olyan aktív korú dolgozó, aki az időseknek nyújtott ellátásra fordítandó összeget kitermeli. Éppen ezért a jelenlegi nyugdíjrendszer fenntarthatatlan, több országban vezetnek be olyan intézkedéseket, amelyek a nyugdíj részleges megadóztatásával járnak.

Ahogy a tetőzés elhagyta Budapestet, a védekezés fókusza a Duna főváros alatti szakaszára, délre helyeződött át – mondta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az állami tévében az árvíz kapcsán.