Vérben ázó, akciós friss húsként „árulták" magukat meztelen vegán aktivisták a zamárdi strandon

Három lefóliázott, művérben ázó, meztelen ember sokkolta a Zamárdiban strandolókat vasárnap – írja a 444.hu.

2023. augusztus 21., 09:55

Szerző:

Ez volt a Hungarian Animal Rights Corps (HARC) vegán szervezet legújabb akciója. A zamárdi akció során a három bolti hústálcát imitáló fehér dobozban önkéntes, magukat halottnak tettető vegán aktivisták feküdtek. A dobozokra ragasztott matricák kedvezményes, „humánus tartásból származó, tanyasi” emberhúst reklámoztak.

Az aktivisták szerint állatokat ölni tartási körülményektől függetlenül elfogadhatatlan és nem a körülmények javítása a céljuk, hanem az állatokkal való viszonyunk megkérdőjelezése

– idézi a 444.hu a szervezet közleményét. Az őket körülvevő táblákon a „nem lehet humánusan gyilkolni” és a „képzeld magad az áldozat helyébe” feliratok szerepeltek.

A demonstráció célja ennek az ellentmondásnak a vizuális bemutatása volt.

(Kiemelt képünk forrása: Hungarian Animal Rights Corps – HARC  facebook oldala)

Péntek éjszaka már nagyrészt derült vagy gyengén felhős idő várható, de a délkeleti határ közelében még ekkor is előfordulhatnak felhősebb körzetek.

Karsai Dániel levélben fordult Sulyok Tamás köztársasági elnökhöz, melyben azt kérte, az államfő tegyen nyilatkozatot arról, hogy kegyelemben részesíti azokat, akik segítenek a gyógyíthatatlan halálos betegségben szenvedők távozásában.