Zacher Gábor is megszólalt a harcos fóti doktor ügyében

Az orvos erkölcsije „tiszta” volt.

2022. január 11., 12:01

Szerző:

Korábban már beszámoltunk Dr. Lestár Ferenc történetéről, akire szombati ügyelet során rátámadott egy – végül pórul járt – házaspár. A fóti ügyeletes orvos akkor önvédelemből elverte a pár férfi tagját a rendelő parkolójában. Az ügy egyik újabb fejleménye, hogy Dr. Elor Judit, a testépítő doktor korábbi munkatársa azt állítja: őt is bántalmazta már a doktor.

„Dr. Lestár Ferencet a stílusa miatt több munkahelyéről is kirúgták. 2014 pünkösdhétfőjén velem került konfliktusba. Amikor együtt dolgoztunk a dunakeszi orvosi ügyeletben, nem voltam hajlandó neki lepecsételt receptet adni, amit annyira zokon vett, hogy 

Még nem indult fegyelmi eljárás, de nem biztos, hogy nem is fog a napokban „fóti verekedős orvosként elhíresült” dr. Lestár Ferenccel szemben – írja a Telex, a fóti ügyeleti hálózatot fenntartó, biztosító Inter-Ambulance Zrt. keddi sajtótájékoztatója alapján. Ez az a cég, ami a Lestár Ferencet is foglalkoztatja. A cég szakmai vezetője dr. Zacher Gábor toxikológus, mentőorvos, akinek az elmondása szerint eddig hivatalos panasz nem érkezett hozzájuk semmilyen oldalról. 

A korábbi, dr. Elor Juditot érintő bántalmazási üggyel kapcsolatban Zacher azt mondta a lapnak, hogy erről nem volt tudomásuk és dr. Lestár papírjaiból nem derült ki, „tiszta volt az erkölcsije”. Lestár doktor a történtek ellenére tovább dolgozik, nem mentették még fel állásából. 

Zacher szerint a járványhelyzet eredményeként egyre feszültebbek, az orvosok pedig egyre többször tapasztalnak a Fóton történtekhez hasonló problémákat, miközben az ügyeletet ellátó orvosok is egyre kimerültebbek.

(Kiemelt kép: Zacher Gábor toxikológus. Fotó: Czeglédi Zsolt/MTI)

Az előzetes adatok szerint márciusban 6413 gyermek született, és 10 524 ember halt meg; 2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent – tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken. Ez minden idők harmadik legalacsonyabb értéke, aminek meg is látszik az eredménye: egy városnyi lélekszámmal lett kevesebb Magyarország.