Wintermantel Zsolt úgy érezte, zsidó viccel kell bizonygatnia, hogy ő adósság nélkül adta át Újpestet az ellenzéknek

2019. november 23., 10:00

Szerző:

Sorra jelentik az új városvezetők, hogy a korábbi fideszes városvezetéstől átvett önkormányzatok milliárdos adósságokat görgetnek maguk előtt. Ugyanerről számolt be a Déri Tibor polgármester (Momentum) által vezetett újpesti önkormányzat, miszerint 10 milliárd forint kötelezettsége keletkezett a kerületnek Wintermantel Zsolt ciklusának végéig, ami már az új vezetést terheli, hogy megoldást találjon rá.

A fentiek alapján elképzelhető, hogy ezért sem szavaztak meg a közgyűlésben a korábbi polgármesternek a kiemelt végkielégítést, de az sem segítette az önkormányzatot, hogy az átadásig 40 alkalmazott mondott fel, így nekik is ki kellett fizetni 132 millió forint végkielégítést.

Wintermantel sajátosan reagált az új vezetés által feltárt adósság hírére a Facebooon: zsidó viccel.

Szerinte az átadás-átvételi dokumentum igazolja, hogy ő 9 milliárd forintos költségvetési kerettel adta át a kerületet, ezért hazugságnak véli az új vezetés vádjait. Ezt fejelte meg azzal, hogy ha valóban hiányzik valami a kasszából, akkor az az új polgármesternek köszönhető.

"Kohn elmegy a rabbihoz tanácsot kérni:
- Rabbi, mit tegyek? Hiányzik a kasszából 1000 dollár!
- Tedd vissza, fiam..."

– írta bejegyzésében.

A volt fideszes polgármester azonban jó eséllyel nem bontotta ki az igazság minden szálát. Az átadás-átvétel ugyanis valóban az épp rendelkezésre álló keretet mutatja, de abban nem kell feltüntetni, hogy egyébként milyen kötelezettségei vannak az önkormányzatnak, például az önkormányzati cégek adósságát sem. A másik szempont, hogy az egy dolog, hogy a pénz az adott pillanatban rendelkezésre áll, de ha az éves költségvetés szerint még az év hátralévő részében tervezetten el kell költeni abból közszolgáltatásokra vagy a megrendelt munkák kifizetésére, az nem egy szabadon felhasználható keretet jelent.

17:30

A kedvező időjárásnak köszönhetően idén sok strand korábban nyit, mint az előző években. Május elsején már egészen sok strand látogatható lesz, a hétvégén pedig még több helyen csobbanhatunk.

2024. április 30., 13:48

Gy. Németh Erzsébet ellen az „Újabb bizonyíték van az orbáni pedofilhálózat működésére!” címmel megjelent online sajtótájékoztatón közzétett állításai miatt tett feljelentést Pölöskei Gáborné, Áder János testvére. Az országgyűlés döntése alapján az eljárás során a politikusra nem vonatkozik majd a mentelmi jog.