Washington Post: Orbán publicistája Hitlert idézte

Az amerikai lap szerint Bayer Zsolt publicista rendszeresen rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásokat tesz.

2022. május 26., 11:52

Szerző:

A Washington Post is beszámolt a múlt heti, Budapesten tartott konzervatív politikai konferenciáról, a CPAC-ről. A lap kiemelte, hogy „Orbán pártgépezetének egyik kulcsfigurájába”, Bayer Zsolt rasszista kijelentéseit. A Guardian tudósítása szerint a publicista leszólt egy „nyilvánvalóan a BLM hatása alatt született” reklámot, amely Bayer szerint egy vonzó fehér nő mellett egy nem vonzó feketét is bemutatott.

Bayerről aztí rták, hogy januárban a Magyar Hírlapban egy újévi késelés kapcsán írta a romákról, hogy állatok, alkalmatlanok az emberekkel való együttélésre, a létezésüket sem szabadna megengedni és módszertől függetlenül azonnal és véglegesen meg kell oldani ezt. Nemrég „hazai antiszemita módjára” gyökértelen magyarnak nevezte a magyar zsidó felmenőkkel is rendelkező Antony Blinken államtitkárt, ami

az amerikai lap szerint Adolf Hitler szava járása volt 

– vette észre a WP cikkét a Mandiner. 

Azt is felrótták Bayernak, hogy szerinte sajnálatos, hogy Cohen, Cohn-Bendit és Schiff nem lettek nyakig elásva Orgoványban.Emlékeztettek: a Holokauszt Emlékmúzeum tiltakozott, mikor 2016-ban Orbán Viktor kitüntette Bayert a Magyar Érdemrenddel, mert a Fidesz és a magyar vezetés nem hajlandó elhatárolódni tőle „a rendszeres rasszista, idegengyűlölő, antiszemita, romaellenes megnyilvánulásai ellenére sem”.

 

(Kiemelt kép: Bayer Zsolt, a Magyar Nemzet publicistája (b), miután átvette a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat Boros Bánk Leventétől, a Médianéző Központ igazgatójától (j) a Városliget Caféban 2022. március 10-én. MTI/Bruzák Noémi)