Volt fideszes polgármester felesége előzte az MSZP-t, összejátszott a kopaszokkal

Erdősi László András, Herceghalom polgármesterének felesége volt az a titokzatos asszony, aki népszavazási kezdeményezést adott be kedden a Nemzeti Választási Irodában (NVI), és egy kopaszokból álló csoport segítségével beelőzte az MSZP-t – . Az is kiderült, hogy az asszony aláírása látszik azokon a papírokon is, amiket a keretlegények szorongattak.

2016. február 23., 20:50

Az Index kedd este telefonon kereste meg a házaspárt. Először Erdősiné vette fel a telefont, de ő azonnal letette, amint meghallotta, hogy egy újságíró keresi.

Erdősi László András később szóba állt a lap munkatársával, de sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta, hogy az ő felesége adta be a népszavazási kérdést.

Az Index azt írja, Erdősi László az ősfideszesek csoportjába tartozik, 1990-ben az I. kerületben egyéniben választották meg önkormányzati képviselőnek, majd alpolgármester lett. 2010-ben Herceghalmon is a Fidesz jelöltje volt, 2014-ben viszont már függetlenként indult. A lap forrásai szerint a nő Orbán Viktort ábrázoló, Az én miniszterelnököm feliratú kitűzővel járt a településen a választási időszakban.

Közben az is kiderült, hogy az NVI előterében csoportosuló verőemberek kezében is Erdősi Lászlóné aláírásával ellátott beadványok voltak. Az

Origo egyik fényképénlátszik az egyik izomember kezében lévő papír, a 444.hu egyik olvasójapedig feljavította a kép minőségét. Ezen már olvasható Erdősiné aláírása a beadvány alján.