Völner Pálnak továbbra is jól megy a szekér

A korrupcióval meggyanúsított Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezik és ügyvédként praktizál.

2022. október 5., 15:11

Szerző:

Nemhogy megúszta az előzetes letartóztatást, de politikusi karrierje után már ügyvédként praktizál a súlyos korrupciós ügyben érintett Völner Pál – értesült a Blikk. Völner decemberben mondott le államtitkári tisztségéről, miután kiderült: az ügyészség azzal gyanúsítja, összesen 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket.

A jelek szerint hamar sikerült visszailleszkednie a civil életbe, a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint „aktív” a státusza. A profiljából kiderül, hogy Völner saját ügyvédi irodájában dolgozik, a szakterülete pedig a munkajog és a társasági jog. A cím alapján a lap megtalálta az ügyvédi irodát, amely Nyergesújfalu főutcáján, a városházától néhány házra található. Több helybéli is elmondta, hogy Völner irodája a jelek szerint jól működhet, ugyanis gyakran látni az épület előtt parkoló kocsikat, érezhetően van ügyfélköre, akiket ezek szerint nem zavar a Völner körül kialakult botrány – írja a lap, amely fel is kereste Völnert az ügyvédi irodájánál. Mint írják kopogtatásra maga Völner nyitott ajtót, aki azután, hogy ráeszmélt: újságírók keresik becsapta az ajtót, és – biztos, ami biztos – kulcsra is zárta.

(Kiemelt képünk: Völner Pál, még mint az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője Nyergesújfalun 2020. július 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

Az online szerencsejátékok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek világszerte, így nem csoda, hogy hazánkban is egyre több ember figyelmét felkeltik az online kaszinó játékok, illetve a sportfogadási lehetőségek. Van azonban egy olyan dolog, amely jelenleg nem teljesen egyértelmű. Ez pedig nem más, mint hogy mennyire legálisan működnek hazánkban a sportfogadási, és az online kaszinó oldalak.

Sanna Marin egy korábbi nyilatkozatára reagált. Marin azt akarta tudni, hogy a finn NATO-csatlakozás jóváhagyásának a késleltetése összefüggésben van-e azzal, hogy az Európai Bizottság befagyasztaná a Magyarországnak járó 7,5 milliárd eurós uniós támogatást. 

Elkezdődött a megújuló Blaha Lujza tér műszaki átvételi eljárása kedden, az ellenőrzési folyamat során kisebb helyszíni munkák még történhetnek, ezt követően a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető teret még az idén birtokba vehetik az arra közlekedők, közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).