Völner Pálnak továbbra is jól megy a szekér

A korrupcióval meggyanúsított Völner Pál továbbra is szabadlábon védekezik és ügyvédként praktizál.

2022. október 5., 15:11

Szerző:

Nemhogy megúszta az előzetes letartóztatást, de politikusi karrierje után már ügyvédként praktizál a súlyos korrupciós ügyben érintett Völner Pál – értesült a Blikk. Völner decemberben mondott le államtitkári tisztségéről, miután kiderült: az ügyészség azzal gyanúsítja, összesen 83 millió forintot kapott a Bírósági Végrehajtói Kar elnökétől, Schadl Györgytől, hogy neki kedvező módon alakítsa a végrehajtói kinevezéseket.

A jelek szerint hamar sikerült visszailleszkednie a civil életbe, a Magyar Ügyvédi Kamara nyilvántartása szerint „aktív” a státusza. A profiljából kiderül, hogy Völner saját ügyvédi irodájában dolgozik, a szakterülete pedig a munkajog és a társasági jog. A cím alapján a lap megtalálta az ügyvédi irodát, amely Nyergesújfalu főutcáján, a városházától néhány házra található. Több helybéli is elmondta, hogy Völner irodája a jelek szerint jól működhet, ugyanis gyakran látni az épület előtt parkoló kocsikat, érezhetően van ügyfélköre, akiket ezek szerint nem zavar a Völner körül kialakult botrány – írja a lap, amely fel is kereste Völnert az ügyvédi irodájánál. Mint írják kopogtatásra maga Völner nyitott ajtót, aki azután, hogy ráeszmélt: újságírók keresik becsapta az ajtót, és – biztos, ami biztos – kulcsra is zárta.

(Kiemelt képünk: Völner Pál, még mint az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára, Esztergom és térsége fideszes országgyűlési képviselője Nyergesújfalun 2020. július 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs)

 

Balogh Péter, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet Reziliencia Központjának vezetője volt a Jazzy rádió vendége, aki arról beszélt, hogyan kellene megvédenünk a személyes adatainkat az internetes bankolás vagy a telefonhasználat során. A kibertér is háborús hadszíntérré vált, és a kibertérben végrehajtott támadások a civil lakosság életére is nagy hatással vannak.