Vitézy: Kommentelés helyett állítsák forgalomba az új villamosokat!

2020. október 9., 17:50

Szerző:

Vágó István, a BKV szerelőcégének felügyelőbizottsági tagja sietett megvédeni Draskovics Tibort Vitézy Dávid kritikájától. A volt BKK vezér nem hagyta magát.

“Kezd egyre szórakoztatóbb lenni a BKK és a BKV kommunikációja: Draskovics Tibor után most maga Vágó István kvízmester tisztelt meg azzal, hogy a CAF villamosok ügyében műszaki szakmai állásfoglalással reagáljon a tegnapi posztomra. Vágó úr, aki tavaly ősztől a BKV vasúti járműjavítójának felügyelőbizottságában dolgozik, most legalább teljesen világossá tette: a CAF villamosok körüli botránykeltés, a leszállított villamosok forgalomba állítása körüli több, mint egy éve tartó késlekedés egyértelműen politikailag motivált és egy újabb visszamutogatási próbálkozás jegyében fogant” - írta ki közösségi oldalára Vitézy Dávid.

A BKK volt vezérigazgatója ki is igazítja a Demokratikus Koalíció által a BKV Vasúti Járműjavító Kft-be delegált televíziós személyiség állításait, többek között ezt írva:

“Vágó úr szerint a BKK által kiírt tenderen ‘világszerte elismert - és máshova jobb terméket szállító - pályázót zártak ki különös indokokkal, mint a Skoda vagy a Siemens’. Vágó úr vasútszakmai felkészültségét nem vitatva, tájékoztatom, hogy a CAF Urbos villamosokat a spanyol gyártó eddig Budapest (és még hazánkban Debrecen) mellett több mint 40 városba szállította Németországba, Franciaországba, Hollandiába, Ausztráliába, az Egyesült Királyságba, az Egyesült Államokba, Izraelbe, Törökországba, Spanyolországba, Portugáliába, Szerbiába, Luxemburgba, Svédországba, Norvégiába, Mauritiusra, Tajvanra, Braziliába. Nyilván nincs más magyarázat, minthogy Sydneytől Amszterdamig, Stokcholmtól Jeruzsálemig nem állnak olyan felkészült szakértők az ajánlatkérők rendelkezésére, mint Vágó úr, ez okozhatta, hogy világszerte ennyien esnek Budapesthez hasonló hibába.”

 

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.