„Visszataszító” – Budai Bernadett kiakadt Rétvári szavain

Az MSZP megszorítások helyett az államtitkárok és helyettes államtitkárok számának csökkentését javasolja a kormánynak.

2014. július 22., 17:25

Budai Bernadett, az MSZP szóvivője arra reagált kedden, hogy Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára közölte, miközben a költségvetési kiadások 53 százalékát az egészségügy, a szociális terület, a kultúra és az oktatás területén költi el az állam, a bejelentett 110 milliárd forintos zárolásnak mindössze nyolc százaléka, kilencmilliárd érinti a minisztériumot; és az nem érinti az emberek hétköznapjait – számolt be róla az MTI.

Az ellenzéki párt szóvivője közleményében azt javasolta a kormánynak, hogy csökkentse az 54 államtitkár és 98 helyettes államtitkár számát a 2010-es szintre. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP-kormányban mindössze 20 államtitkár és 49 szakállamtitkár dolgozott.

Hozzátette: a jelenlegi kormánytagok évente több mint 1,5 milliárd forintba kerülnek, és ebben még nincsenek benne a milliós prémiumok. Budai Bernadett visszataszítónak nevezte Rétvári Bence azon állítását, hogy a megszorító csomag azért nem érinti az emberek hétköznapjait, mert az állam az apparátuson spórol. Vagyis az Emmi államtitkára az állami alkalmazottakat nem tekinti embernek? Az ő elbocsátásuk, az ő családjuk megélhetése nem számít a Fidesznek? – kérdezte.

Az MSZP szóvivője szerint az Emmit érintő zárolás azt jelenti, a Fidesz újabb kilencmilliárd forintot vesz el az egészségügytől, az oktatástól, a kultúrától és a szociális területekről.