Visszaszólt a Jobbik elnöksége Toroczkai Lászlónak, a Fideszt látják mögötte

2018. május 22., 15:15

Szerző:

Toroczkai László platformalakításról szóló délelőtti bejelentése után Jakab Péter szóvivő is sajtótájékoztatót tartott, ahol a Jobbik elnöksége reagált az ásotthalmi polgármester szavaira. „A Mi magunk elnevezésű csoportnak két okból sincs létjogosultsága. Egyrészt mert a Jobbik alapszabálya ezt nem teszi lehetővé, másrészt mert a párt nem egyéni csoportokat, hanem minden magyart képvisel” – mondta a politikus. Jakab azzal folytatta mondandóját, hogy tudják, hogy a Fideszen belül vannak olyan törekvések, hogy megosszák a Jobbikot, és egyfajta pártszakadást próbáljanak előidézni.

Újságírói kérdésekre a szóvivő elmondta, hogy az MSZP az a párt ahol vannak platformok, de szerinte ott sem működnek, és ők nem kívánják az MSZP útját járni, a Jobbik azt az utat akarja járni, amely arról szól, egységesen állnak ki a nemzeti-néppárti politika mellett. Arra felvetésre, hogy Toroczkai a Fidesz embere-e, azt válaszolta, hogy ezt nem állítaná, de az szinte biztos, hogy a Fidesz megpróbálja használni őt. Jakab végül arra is kitért, hogy nem tartanak attól, hogy pártszakadás lesz, és arra készülnek, hogy Magyarország legerősebb ellenzéki pártjaként a 2019-es önkormányzati választáson a lehető legnagyobb sikert érjék el és minden létező településen gátat szabjanak az Orbán-rendszernek.

11:59

Dobrev Klára, a DK-MSZP-Párbeszéd EP-listavezetője különösen nagy kárt okozó csalás bűncselekményi gyanúja és hivatali kötelesség megszegésével elkövetett hivatali visszaélés bűncselekményi gyanúja miatt feljelentést tesz Sulyok Tamás ügyében Polt Péter legfőbb ügyésznél, valamint eljárást kezdeményez az Alkotmánybíróságnál.