Visszakerül az eredeti, végleges helyére a Blaha Lujza téri buszmegálló

A Blaha Lujza tér felújítása és - kapcsolódó fejlesztésként - a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan jövő év végére készül el.

2021. december 16., 09:51

Szerző:

Befejeződött a szegélyépítés és a burkolás a Rákóczi úti járdán és környezetében, ezért péntek 16 órától a Keleti pályaudvar felé tartó buszok megállója visszakerül a végleges helyére a Blaha Lujza téren - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-t.

A megállóhely visszahelyezése után a Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es és 133E, valamint 907-es, 907A, 931-es, 931A, 956-os, 973-as, 973A és 990-es autóbuszokra - a Keleti pályaudvar felé - ismét a téren lehet fel- és leszállni - írta a BKK.

A BKK azt javasolja a buszra várakozóknak, hogy fokozottan figyeljék a helyszíni tájékoztatókat vagy kérjék az utaskoordinátorok segítségét. Kitértek arra is, a Blaha Lujza tér felújítása folyamatosan és ütemezetten halad. A csomópont járdafelületein fagymentes időben folytatódik a burkolás. A legnagyobb növénykazettában befejeződött a faültetés, a középsőben pedig elvégzik a talajcserét. A Márkus Emília utcában nekiláttak a burkolatépítésnek. A szökőkutak szerkezete és vízgépészete közben elkészült - sorolták.

A Blaha Lujza tér felújítása és - kapcsolódó fejlesztésként - a Somogyi Béla utca korszerűsítése várhatóan jövő év végére készül el. A munkák ideje alatt az Europeum bevásárlóközpont és a Corvin Áruház zavartalanul üzemel. A megközelítést a kialakított gyalogosfolyosók biztosítják, az Europeum autóval a Somogyi Béla utcából nyíló parkolóházból is elérhető - hívták fel a figyelmet.

(Kiemelt kép: Blaha Lujza tér. Forrás: BKK)

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.