Virágzanak a gyümölcsfák, miközben újra jön a fagy

Az enyhe idő miatt sok növény tavaszi üzemmódra váltott, a jövő héten visszatérő fagy miatt azonban ennek még meglehet a böjtje. 

2023. február 26., 08:49

Szerző:

A mandula mellett van, ahol már a kajszi is virágba borult, pedig hét elején jó kis fagyok jönnek – írja az Időkép. Egyelőre vendégünk marad a hidegebb időjárás, amely elsősorban a reggeli hőmérsékleteken fog meglátszódni: vasárnap reggel még csak néhol megy majd fagypont alá a hőmérők higanyszála, de

a hét első napjaiban akár -7, -8 fokot is mérhetünk.

Északon és a fagyzugos helyeken még ennél is hidegebb lehet pár fokkal. Nem is lenne ezzel semmi probléma, ha a növények egy része nem gondolná úgy, hogy már itt a tavasz.

(Kiemelt képünk illusztráció: Virágzó mandulafa (Prunus dulcis) Pécsen 2020. március 7-én. MTI/Sóki Tamás)

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a Miniszterelnökség által aláírt támogatói szerződésnek köszönhetően a tavaly októberben megrendelt húsz szerelvény mellett további 31 új modern, alacsony padlós és légkondicionált CAF-villamossal bővül a fővárosi járműflotta.

A főváros vezetése elkötelezett amellett, hogy a jelenlegi belvárosi „autópályák” helyett újjáéledő sugárutak legyenek Budapesten, ezért a városlakók, gyalogosok és kerékpárosok érdekeit szem előtt tartva újítják meg a Váci utat, a Bajcsy-Zsilinszky utat és az Üllői utat - jelentette be a főpolgármester pénteken Budapesten.