Vihar: Több megyében dolgoznak viharkárok felszámolásán a tűzoltók

Viharkárok felszámolásán dolgoznak a tűzoltók több megyében, közölte a katasztrófavédelem pénteken.

2022. augusztus 20., 06:10

Szerző:

A katasztrófavédelem közleményében azt írta, hogy a vihar miatt az útra, épületre, járműre dőlt fák eltávolításához várnak segítséget az emberek, elsősorban az ország középső részén.
 

A viharos szél több településen okozott károkat

A szél több megye településén okozott károkat: utakra, épületekre, járművekre döntött fákat, letépte az elektromos vezetékeket. A Bács-Kiskun megyei Kelebia és Tompa között, illetve Öregcsertő és Csoma között is fa dőlt az útra, akadályozva a forgalmat. Kunfehértón villám csapott egy fába.  A Fejér megyei Adonyban, a 6-os főútra kidőlt fa akadályozta a közlekedést. Pest megyében Szigetcsép és Tököl között egy kanyarban  nagyobb fa több ága hullott az úttestre.
 

A Tolna megyei Gerjenben, a Hunyadi utcában több ház előtt is baj történt. A vihar egy fenyőt és egy villanyoszlopot is kidöntött, egy másik fa pedig az elektromos vezetéket szakította le a villanyoszlopról - ismertették a közleményben.

(Kiemelt kép: Az ukrajnai Muzichy Souvenir Ukraine népzenei együttes a felvidéki magyar népművészeti fesztiválon a szlovákiai Zselízen az augusztus 20-ai ünnep előestéjén, 2022. augusztus 19-én. Fotó: MTI/Illyés Tibor)