Videóban oktatta ki Lázár János a politikai leszámolásnak véget vetni kívánó Márki-Zay Pétert

2018. október 8., 16:12

Szerző:

A volt hódmezővásárhelyi polgármester, Lázár János a Facebookon üzent vissza a hódmezővásárhelyi képviselő-testület feloszlatását és a politikai viták időközi választással való rendezését kezdeményező Márki Zay Péternek.

Lázár egy alig két és fél perces videóban oktatta ki Márki-Zayt és tulajdonképpen a város lakóit is. 

Orbán Viktor menesztett kancelláriaminisztere, a térség fideszes országgyűlési képviselője ugyanis azt tapasztalja, hogy egyre nagyobb a megosztottság és a feszültség a városban, emiatt a fejlődés megtorpant, és a dolgok nem jó irányba haladnak. A politikus szerint

a vitákra, problémákra és a bajokra egyetlen megoldás van, a munka.

Ezért Lázár azt tanácsolta a képviselőknek és magának a polgármesternek is, hogy ha nehézségeik vannak, akkor próbálják megoldani azokat.

Valójában Márki Zay Péter éppen Lázár kavarásai nyomán sokallt be végleg, s a képviselő-testület feloszlatását és új polgármester-, valamint önkormányzat-választást követelte. „ARRA KÉREM A VÁLASZTÓKERÜLET HŰBÉRURÁT, HOGY NE KÍNOZZA SZEGÉNY ÁRTATLAN VÁSÁRHELYI GYEREKEKET MÉG EGY TELJES ÉVIG: MOST AZONNAL ÁLLJUNK MEG ÉS RENDEZZÜK A VÁROS SORSÁT” – írta a körzet országgyűlési képviselőjének a kiborult független polgármester.

Márki-Zay bejegyzésében, majd pedig két videóbejelentkezésben is részletesen is ismertette e kezdeményezés okait, összességében ugyanis arra a következtetésre jut, hogy miközben Lázár meggazdagodott, Hódmezővásárhely eladósodott. Jelenleg, miután Márki-Zay februári megválasztásával nem kormánypárti vezetést akart Hódmezővásárhely, a kabinet és a helyi Fidesz minden módon bünteti a település lakóit. Mindez annyit tesz, hogy mára a város vezetése is gyakorlatilag lehetetlenné vált.

Ezzel szemben a Fidesz hódmezővásárhelyi szervezete szerint jó lenne, ha Márki-Zay belátná, hogy csődbe vitte a várost és lemondana. A független polgármester világossá tette: nem fúj visszavonulót, és kitart.

– Soha nem fogjuk feladni. Mindhalálig fogok küzdeni egy demokratikus, szabad Magyarországért – jelentette ki Márki-Zay.

 

Tegnap 19:41

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke és EP-listavezetője közzétette annak a szavazásnak a végeredményét, amelyen eldőlt, hogy kik és milyen sorrendben szerepelnek majd a párt listáján.

Tegnap 17:55

Tegyünk világos vállalást: amíg nemzeti kormány áll az ország élén, Magyarország nem lép be az orosz-ukrán háborúba senkinek az oldalán. De ha nem a Fidesz és a KDNP, ha nem a nemzeti erők kezében lenne a kormány, Magyarország már nyakig benne lenne a háborúban - közölte Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, a Fidesz-KDNP európai parlamenti választási kampányindító rendezvényén a Millenárison.

Sikeres megállapodást követően adásvételi szerződést írt alá a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt., amelynek értelmében a zárási feltételek sikeres teljesülése esetén 100 százalékos tulajdonosa lesz Magyarország piacvezető kiskereskedelmi babaáruházláncának, a Brendon Holding Kft.-nek - közölte a Mészáros Csoport pénteken.